Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 16:31


Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Як вам шкільний сайт ?
Всього відповідей: 83
Головна » 2015 » Липень » 27 » Опис системи діяльності пришкільного табору відпочинку "Веселка"
12:25
Опис системи діяльності пришкільного табору відпочинку "Веселка"

«Веселка» - табір, просто «Клас!»

Чудово й радісно у нас!

Дає нам сили і здоров'я,

Прекрасний табір в нашій школі!

  Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести всі сонячні дні вдома перед телевізором і комп’ютером – це залишитися без казкових емоцій, нових друзів, різноманітних розваг.

 Літо – найяскравіша, кольорова і багатозвучна пора року.

 Літо – це час, коли школярі мають можливість відпочити від шкільних клопотів.

 Літні канікули – найцікавіша пора для дітей, час захоплюючих пригод і поїздок, нових знайомств та зустрічей.

За наказом  № 26  від 21 травня 2015 року «Про організацію літнього відпочинку та оздоровлення дітей у пришкільному таборі «Веселка»» по Жашківській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №2 з 02.06.2015 року було відкрито дитячий пришкільний табір відпочинку «Веселка» з денним перебуванням та двохразовим харчуванням. Господарями табору стали 80 хлопчиків та дівчаток, які виявили бажання оздоровитися, а це  38 %  від загальної кількості дітей школи:

  • творчо обдарованих дітей  - 24
  • дітей позбавлених батьківської опіки - 2
  • дітей напівсиріт – 6
  • дітей сиріт -1
  • дітей інвалідів – 1
  • дітей з багатодітних сімей – 8
  • дітей з малозабезпечених сімей -4
  • дітей переселенців – 3
  • дітей, батьки яких в зоні АТО - 4

Тривалість оздоровлення 14 днів: з 02.06 по 19.06.2015 року.

Діти відпочивають у таборі з денним перебуванням  з 8.00 до 14.00 годин.

Субота,неділя – вихідні дні.

    У пришкільному таборі відпочинку «Веселка» було зроблено підбір кадрів згідно штатного розпису: начальник табору, заступник ,ОДК, інструктор зі спорту, музичний керівник та 9 вихователів.

     Шкільна медсестра забезпечила якісну роботу в лікуванні та наданні ПМД.

Кожен вихователь веде документацію свого загону. Вихователі об'єднали дітей у три загони, врахувавши вікові та індивідуальні особливості дітей:

І  загін – «Покемони», вихователі: Гребенюк Л. Л., Лясковська Л. Л.

ІІ загін – «Смурфіки», вихователі: Шкурінська І. М., Чернявська Л. М.

ІІІ загін - «Реп’яшки», вихователі: Бурлака Л. П., Коваль В. П.

На території табору є : спортивний  та баскетбольний майданчики, футбольне поле, бігова доріжка, паркова зона. У приміщенні школи було  відведено три класні кімнати для збору загонів, актова зала , музична кімната , спортивний зал, які ефективно використовувались для проведення виховних та спортивних заходів.

Табір фінансується так :

■ фонд соціального страхування,

■ спонсорська допомога в сумі 4 140 грн.(чотири тисячі сто сорок гривень). На всі ці кошти було організовано якісне харчування, вітамінізація. На кожну дитину з  ■ місцевого бюджету  витрачено 12 ( дванадцять) гривень. Цю роботу проконтролювала районна СЕС, приписи від якої не надходили, бо були створені належні умови.

Також цього дня, 02.06.2015 року у школі було відкрито табір праці та відпочинку «Помічник», в якому було задіяно 20 дітей з 5 - 10 класів. Дитячий відпочинок влучно поєднався з корисною працею на подвір’ї школи. Цієї пори на шкільному подвір’ї квітують різноманітні рослини, красуються своїм пишним цвітом липи, акації. Наші «помічники» дбайливо доглядали за розкішними клумбами, ретельно і обережно обрізали сухе гілля дерев, упорядковували територію міського парку та обеліск слави, який є священним місцем для усіх жителів нашого мікрорайону.   

Напрямки виховної роботи:

  •   Виховання національної свідомості, громадянської активності;
  •  Охорона та зміцнення здоров’я;
  •  Трудове виховання;
  •  Художньо-естетична діяльність;
  •  Еколого-натуралістичне виховання;
  •  Спортивно-туристична робота;
  •  Інтелектуальна, пізнавальна та ігрова діяльність.

     Основним завданням табору було оздоровлення кожної дитини, формування позитивної мотивації на здоровий спосіб життя. Робота пришкільного табору відпочинку  здійснювалась за заздалегідь складеним планом. За організацію дозвілля відповідали вихователі табору та члени учнівського самоврядування.

      Роботою 3 загонів керували вихователі, для яких потреби та інтереси дитини понад усе. Виховний процес з дітьми в таборі поєднував відпочинок, працю, спорт, які об’єднували тематичні дні, що проводилися під певним гаслом. Майже кожного дня з вихованцями табору проводилися конкурси, до яких діти завзято готувалися, проводилися різні спортивні змагання. Жодна перемога – чи то колективна, чи то особиста – не була залишена без уваги. Загони та діти -переможці нагороджувались призами. Завдяки конкурсній роботі діти з охотою відвідували табір. Діти здійснили цікаві і пізнавальні екскурсії. Переглянули дитячі казки, фільми та мультфільми. Особливі емоції у дітей викликало проведення спортивних змагань з футболу, волейболу, настільного тенісу, що проводилися згідно програми роботи табору.

При цьому постійно звертається увага на збереження життя та здоров’я  дитини, щоденно проводяться інструктажі з техніки безпеки відповідної тематики. Вихователі слідкують за тим , щоб під час перебування в їдальні діти дотримувались гарних манер і поводились пристойно. Під час відпочинку в таборі учні здійснюють виїзні екскурсії, перед яким  в обов’язковому порядку проводилися інструктажі з техніки безпеки. Діти здійснювали екскурсії  по рідному місті Жашків, до парку, до ставка, у поле з метою ознайомлення пам’яток культури та різноманітністю природи. Під час походів , екскурсій проводилася виховна робота щодо самозбереження життя дітей , попередження можливого травматизму і захворювань. Не забуваємо і про дотримання санітарно-гігієнічних вимог. Створено «Куточок здоров’я»,  для кожного загону розроблено пам’ятки «Гігієни». Організовуючи відпочинок молодших школярів, не забуваємо про те, що вони спілкуються з однолітками переважно в грі. Тому вся діяльність молодших учнів за умов пришкільного табору насичена іграми, конкурсами, святами.

●  конкурс малюнків на асфальті «Діти миру», «Мої мрії», «Мир планеті — щастя дітям», конкурс на кращу патріотичну пісню, конкурс – гра «Гадання на ромашці», конкурс-шоу «Танцюють всі», конкурс - шоу «Х - фактор», конкурс «Лицарський турнір», конкурс -шоу «А ну-ка, дівчатка», конкурс малюнків та інші;

●   ігри «Реготайлик», «Чарівні долоньки », танцювально-розважальні ігри, гра «Показуха літо - 2015», та інші;

●   операція «Пошук скарбів», флешмоб «Україна – єдина країна», та інші;

●   жартівливі ігри «Костюмоване перевтілення», «Світ навиворіт» та інші;  

●   спортивні змагання, казкові вікторини, та інші;

        Особливої уваги заслуговує відзначення Дня захисту дітей, відкриття табірної зміни, закриття табірної зміни  зі святковими концертами та солодощами від спонсорів. Відзначення цього дня – традиція , яку створив табір  і намагається дотримуватися кожного року. В такі атмосфері немає кращих чи гірших, всі однаково щасливі, радісні, усміхнені. Все, що  складало насолоду життя  в пришкільному таборі відпочинку  «Веселка», було результатом чіткої і обдуманої роботи маленького колективу вчителів , які засвоїли, що табір - це місце, де проходить робота з організації змістовного дозвілля та виховання , де проводяться заходи , які поєднують в собі не тільки відомості з різних галузей знань, а й елементи гри, змагання, тренінгу, які розвивають пізнавальні інтереси , творчі здібності дітей і підлітків.

        Колектив вихователів організував активний відпочинок для дітей. Основними показниками результативності роботи колективу дитячого табору наступні:

  • поліпшення  стану здоров’я дітей , яких було оздоровлено 38 %  від загальної кількості дітей школи;
  • усвідомлення ними значущості здорового способу життя та фізичного самовдосконалення;
  • комфортність особистості дитини;
  • збільшення попиту з боку вихованців на послуги педагогів, гуртків, об’єднань, підвищення рівня задоволеності дітей та їхніх батьків, від різноманітних видів творчої діяльності та роботи табору загалом.
  • розвиток  індивідуальних творчих здібностей дітей.
Категорія: Важливо! | Переглядів: 1599 | Додав: Кристал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Вітаю Вас Гість
Пошук
Друзі сайту

School 2 ©
$POWERED_BY SaWiF$
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz