Головна | Реєстрація | Вхід | RSSНеділя, 19.05.2024, 21:10


Меню сайту
Міні-чат
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Наше опитування
Як вам шкільний сайт ?
Всього відповідей: 83
Головна » 2014 » Березень » 1 » Свято Масляної!
13:15
Свято Масляної!

Любить наш народ святкування, веселощі і розваги. То чому б не відзначити кінець зими? І в нашій школі знайшлася чудова нагода — свято Масляної!  Історія цього свята говорить нам про те, що воно зародилося ще в стародавній слов'янській язичницькій культурі. Люди здавна на Масляну випікали млинці, як символ тепла, сонця, перемоги весни над зимою. Символом останнього також було спалювання опудала Зими. Що наші учні і зробили!?

В народі були поширеними дуже різноманітні назви цього свята: Масляниця, Сирна, Касаточка, Цукрові вуста, Чесна масниця, Весела, Перепелочка, Перебуха, Об'єдуха, Ясочка. Може, Ти помітив, що всі назви жіночого роду. І це недаремно. З давніх-давен Масляна вважалася жіночим святом. Чоловіки повинні були відкупитися у жінок, щоб мати право святкувати Масляницю.

Зустрічі проходили дуже тепло і радісно, з пригощання всіх млинцями. Без солоденького не можна було обійтися.

Діти весело і водночас із сумом прощалися з Масляною, просили вибачення у всіх рідних та знайомих за минулі образи.  Подекуди ще й сьогодні школярі, дотримуючись наших прадавніх традицій, відсвяткували Масляницю.

Категорія: Свята | Переглядів: 467 | Додав: Кристал | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входу
Вітаю Вас Гість
Пошук
Друзі сайту

School 2 ©
$POWERED_BY SaWiF$
Безкоштовний конструктор сайтів - uCoz